Az egyéni fotós oktatás előnyei és hátrányai

A legtöbben azért járnak valamilyen fotós tanfolyamra, mert szeretnek hasonló tudású csoporttagokkal együtt haladni azon a tanmeneten, amelyet a tanáruk – mentoruk kijelölt nekik. Persze minden csoportban vannak felkészültebb és kevésbé felkészültebb csoporttagok, illetve nagyon sok emberhez kell alkalmazkodni, így előfordulhat, hogy nem mindenki a saját igényének megfelelő tudásanyaghoz-ingerhez jut, ezért néhányan eljátszanak azzal a gondolattal, hogy egyéni fotós oktatás keretében szeretnék bővíteni a tudásukat.

Az egyéni fotós oktatás azoknak lett kitalálva, akik egyéni igényeket támasztanak egy fotós tanfolyam iránt, így a legtöbben egyéni időbeosztással, vagy egyéni tanmenet szerint szeretnének tanulni egy ilyen képzésen. Mindezek mellett az egyéni fotós oktatásnak nagy előnye, hogy a tanuló egyfajta mentorált viszonyba kerül a tanárával, így bármilyen kérdésére azonnal választ kaphat, illetve a hibáit azonnal korrigálhatja a tanára. Egy ilyen képzésen gyorsan tanulhat a hallgató, mert minden figyelem rá irányul, így összességében elmondható, hogy ez egy hatékony módszer a fotós tudás gyors átadására.

Az egyéni fotós oktatásnak hátránya, hogy aki ilyen módon tanul, az nem szerez impulzusokat a hozzá hasonló képességű fotósoktól, pedig bármilyen hihetetlen nagyon sokat lehet tanulni a más kezdő fotóstól is. További hátránya még az egyéni fotós oktatásnak, hogy drágább, mint a hagyományos fotós tanfolyamok, ami nem biztos, hogy így van, ha a hatékonyságot is figyelembe vesszük.

Néhányan úgy döntenek – talán ők teszik a legjobban – hogy kombinálják a hagyományos fotós oktatást és az egyéni fotós oktatást, így élhetnek a közösségben való tanulás lehetőségével, miközben a hiányosságaikat pedig egyéni úton pótolják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.