Elfelejtettünk helyesen lélegezni?

A légzés a legalapvetőbb anyagcsere folyamatunk, amely során nyomáskülönbségen alapuló gázcsere, az oxigén felvétele és a szén-dioxid-leadása megy végbe. Légzésüket az emberek nagy többsége teljesen normálisnak és egészségesnek gondolja, ami sajnos egyáltalán nem igaz. A mai magyar társadalom 90 %-a helytelenül lélegzik, ami az egészségi állapotukra is kihat. A felnőtt népesség esetében ez szám még magasabb, megközelíti a 95 %-ot.

A Buteyko módszer megtanítja, hogyan állítsa vissza a test számára szükséges légzési mennyiséget a normális tartományba, azaz, hogyan szüntesse meg a krónikus túllégzést, a hiperventilációt. Ha a légzése normális (optimális légzés esetében látható, hogy a légzés könnyed, nyugodt, és csak az orron keresztül történik, nem a száján keresztül), akkor jobb a szövetek és szervek, azaz az egész test oxigénellátása, beleértve az agyat is.

A Buteyko online tréningsorozat segítségével részletesen megismerheti milyen a helyes és helytelen légzés, a helyes légzés pozitív hatásait és a helytelen légzés egészségre gyakorolt káros hatásait, valamint a különböző gyakorlatokat és azok helyes kivitelezését, amely segít az egészséges légzés visszaállításában. A tréninget képzett Buteyko terapeuta tartja, akinek segítségével a résztvevők elsajátítják a gyakorlatokat és azt is megtudhatják mennyit és milyen gyakorlatokat szükséges végezniük a helyes légzés visszaállítása érdekében. Az online tréning előnye, hogy otthona kényelméből vehet részt, de a kiscsoportos foglalkozás egyben azt is biztosítja, hogy minden kérdésre azonnal választ kap, valamint olyan személyre szabott programot kaphat, amivel a leggyorsabban fejlődhet.

Az 5 héten át tartó online élő Buteyko tréningen és az otthon való rendszeres gyakorlással javulnak a gyakori panaszok, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, szorongás, pánikrohamok, horkolás és alvászavarok is.

 

Vélemény, hozzászólás?