Mit is jelent az adóoptimalizálás?

Az adóoptimalizálás tulajdonképpen a régebben használatos adótanácsadást váltja fel, csak ma már a könyvelési szektorban az „adóoptimalizálás” az egyre elterjedtebb. A szó nemcsak formailag változott, hanem jelentésében is, mivel egy komplexebb szolgáltatási formáról van szó. A könyvelési feladatban eddig nem történt annyi változás, mint napjainkban. De ma már olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, mint az adóoptimalizálás. Segítenek a céget olyan helyzetbe hozni, a lehetőségek bemutatásával, megbeszélésével (kedvezmények, kedvezőbb adózási formák, stb.), hogy az a lehető legtöbb nyereséget produkálja.
Optimalizálni, azaz csökkenteni lehet a kötelezettségeket, adókat úgy, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást választja a szakember a cég számára. Lehet kezdő cég, de akár meglévő cég esetén is segítséget nyújthat egy adóoptimalizálási szakember. Az adózás és a kedvezmények lehetőségeivel, szigorú feltételeivel a könyvelő tisztában van, ezért a pontos kommunikáció nagyon fontos tényező. Meglévő cég esetén mindenképp érdemes felkészülünk egy eredménykimutatással is.


Az adóoptimalizálás lényege, az adó összegének teljesen legális csökkentése, illetve a kifizetésének legális elhalasztása oly módon, hogy ezt a tevékenységet előre megtervezik egy könyvelő szakember által. Hétköznapi embereknek nem érthető az adózási és kedvezményi formák fajtái, lehetőségei. Ehhez mindenképp szükséges egy olyan könyvelő segítsége, aki adóoptimalizálási folyamatában segít a céget nyereséges pályára tenni

Vélemény, hozzászólás?