Playbison – egy jó rendszer relaxál

A Playbison remek példája a szemet szinte gyönyörködtető, rendezett felületeknek. Ez volt az az oldal, amely meginspirált abban, hogy megírjam, milyen nagy jelentőséggel bír egy jó rendszer. A rendezettség, a rendszerezett környezet nemcsak az olyan weboldalak esetében fontos, mint a Playbison, hiszen erre valójában az életünk minden területén szükség van, persze, egészséges mértékben.

Egy rendezett környezet, legyen szó akár a munkaterületéről, akár a digitális fájlokról, segíthet abban, hogy gyorsabban megtaláld, amire szükséged van, és kevesebb idő alatt több mindent tudj elintézni. A kevesebb rendetlenség kevesebb zavaró tényezőt jelent. Ez ugyanúgy igaz a Playbison oldalra és a közvetlen fizikai környezetedre is.

A zsúfolt környezet vagy időbeosztás hozzájárulhat a túlterheltség és a stressz érzéséhez. Ha tudjuk, hol vannak a dolgok, és van egy világos tervünk, az nyugalmat és az irányítás érzetét keltheti. Szóval, mint láthatod, a rendezettség, túl az online téren és a közvetlen környezetünkön, az időbeosztásunk tekintetében is fontos és hasznos. Szintén az időhöz tartozik az is, hogy az elkallódott tárgyak vagy információk keresése időigényes lehet. Ha mindennek megvan a helye, és rendszereket használsz, kevesebb időt töltesz a kereséssel és több időt a cselekvéssel.


Mindezek mellett a Playbison példájára létrehozott rendezett környezet segíthet a döntések meghozatalában is. Méghozz úgy, hogy a rendszerezéssel az információk kategorizálhatók és könnyen hozzáférhetők, ami megkönnyíti a megalapozott döntések meghozatalát.
És ami mindezek mellett még nagyon fontos, az az, hogy a rendszerek segíthetnek a céljaink elérésében, méghozzá igen nagy mértékben. Egy szervezett terv felállítása és követése segíthet mind a rövid, mind a hosszú távú célok elérésében. A feladatok lebontása és ütemezése nagyobb valószínűséggel teszi lehetővé, hogy azok teljesüljenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.