Sajtos rudak 30 perc alatt

A sok krémes, édes sütemény mellett a büféasztalok legnagyobb sztárja mindig a sajtos rúd, de csak is akkor, ha nagyon sajtos és tökéletesen omlós. Ahogy a legegyszerűbb dolgok általában, a sajtos rudak is attól lesznek finomak, ha igazán törődünk velük. A törődés pedig ott kezdődik, hogy nagyon jó minőségű alapanyagokból készítjük. Egy nagyon jól bevált trükköt is lehet alkalmazni, mégpedig azt, hogy nem simán csak vajjal készítjük, hanem vaj és zsír keverékével. A zsír egészen másképp varázsolja omlóssá a tésztát, a maximális szintre emeli, mindent kihoz belőle, amit lehet, csodálatos lesz tőle. A sajtos rudak alapanyagai közé tartozik a liszt, sütőpor, vaj, tej, tejföl, só és nem utolsó sorban reszelt sajt.

A 30 perces sajtos rudak elkészítésének első lépése, hogy a lisztet, a sütőport, a vajat, a tejfölt és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. Ennél is lépésnél máris alkalmazhatunk egy másik trükköt, mégpedig azt, hogy rengeteg sajtot gyúrunk a tésztájába, ezzel nem csak kívülről lesz sajtos a sajtos rúd, hanem belül is. Ezt követően a kinyújtott tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül derelyevágóval csíkokra vágjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a sajtos rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennek a süteménynek van egy nagy előnye is, mégpedig az, hogy a tésztáját akár előre be lehet gyúrni, hiszen a hűtőben egy napig is el van, sőt jót is tesz neki, ha áll, összeérnek benne az ízek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.