Biztonságos a villanybojler bekötése, ha azt egy szaki végzi

Akárcsak a gáztűzhely, a kandalló vagy épp a radiátor bekötését, úgy a bojler felszerelését és üzembe helyezését is mindig tanácsos szakemberre bízni. A villanybojler bekötése során a hozzáértő kiválasztja a legmegfelelőbb helyet, ami esztétikai és mechanikai szempontok miatt is nagyon lényeges.

Természetesen nem a nappali falán fog helyet kapni a legújabb bojler. Ha bármit hibát ejt a szerelő a villanybojler bekötése alatt, az olyan balesetekhez vezethet, akárcsak az áramütés vagy épp a rövidzárlat. Sajnos akár az egész épület is leéghet akkor, ha nem megfelelő módon történt az egész.

Mondani sem kell, és ezzel minden szaki tisztában van, hogy az üzembe helyezés során a legfontosabb a maximális biztonság. Soha sem szabad egy sima fali csatlakozó mellett dönteni, hiszen a magas áramfelvétel hatására túlhevülhet és elolvadhat.

Nyilvánvalóan ez a veszély fennáll a konnektor és a villásdugó esetében is. Különösen akkor nagy az esély a balesetek előfordulására, hogyha valamilyen alacsony színvonalat képviselő gyártótól származó produktum mellett dönt a tulaj.

Ha egy mester végzi a villanybojler bekötés minden lépését, akkor biztos nem fogja hagyni, hogy selejtes termékek kerüljenek felhasználásra. Azon kívül, hogy valami tönkre mehet a lakásban, és tűz keletkezhet, a nem megfelelő villanybojler bekötése egyéb, kevésbé súlyos negatívumokat is tartogathat.

Megeshet, hogy emiatt nem fog rendesen melegíteni a berendezés. Előfordulhat, hogy valahol véletlenül felsérti a nem hozzá értő személy a szigetelést. A megszakító kapcsolat lényeges jellegéről sem szabad megfeledkezni. Aki biztosra akar menni, a tökéletes végeredményt szem előtt tartva, egy szakemberre bízza ezt a munkát.

Vélemény, hozzászólás?