A téli időszakban nagyon sok vitaminra és ásványi komponensre van szüksége a szervezetünknek ahhoz, hogy képes legyen ellenállni a különféle fertőzéseknek. A párolt lilakáposzta elkészítése ilyenkor remek tápanyagforrásnak számít, amit nem szabad elhanyagolni. Ha van egy kis kert a lakás körül, akkor még saját magunknak is megtermelhetjük a tökéletes alapanyagokat, amiket aztán direktben használhatunk fel. A párolt lilakáposzta elkészítése nem igényel sok szaktudást, hiszen némi zsiradékra, hagymára, cukorra, almaecetre, köményre és sóra lesz szükségünk. A káposztát gyalulhatjuk, de késsel apróra vágva is tökéletesen megteszi, netán reszelve.
Érdemes alaposan összeforgatni a sóval, ami egy kicsit meglágyítja a szerkezetét. Ezt követően mehet majd bele az előre karamellizált cukor, zsír és hagyma keverékébe. A párolt lilakáposzta elkészítése úgy folytatódik, hogy némi vízzel felöntjük, majd olykor összekeverjük, hogy képes legyen egyenletesen megpuhulni. Ha lefőtte a levét és kóstolásra ideálisnak tűnik, akkor bátran levehetjük és egy kis ecetet tölthetünk rá. Természetesen ez csak egy irányadó instrukció, amit személyre szabhatunk bátran a párolt lilakáposzta elkészítése során. Ha nem akarjuk cukorral vagy köménnyel vegyíteni a keveréket, akkor azokat bátran kihagyhatjuk és vihetünk bele akár egy kevés csípőset. Egyszerűen fantasztikus köretnek minősül, amit kár lenne kihagyni, hiszen sokoldalúságából adódóan biztosak lehetünk benne, hogy mindenki szeretni fogja a családban. A párolt lilakáposzta elkészítése minimális időt követel meg tőlünk, de maximális előnnyel bír.